Më të Lexuarat

Dije Tradicionale

Të Jetosh Trashëgiminë Abrahamike: Vlefshmëria e Riteve dhe Ritualeve në Epokën e Modernitetit

Imazhet e përvitshme të Haxhit (pelegrinazhit të përçdovitshëm në Mekë) vazhdojnë të tërheqin vëmendjen e botës. Ndërsa njerëzit bëhen dëshmitarë të sinkronizimit të veprimeve dhe qëllimeve të miliona pelegrinëve, përjetojnë një habitje dhe një çudi. Njerëzish pyesin shpeshherë “Përse është…

Continue reading
Blog

Fyerja e idhujve

Islami është fé e themeluar mbi parimin e pakompromis të teuhidit – unitetit të papërlyer të Zotit dhe hyjnishmërisë së Tij ekskluzive. Ky parim, i shprehur në formulën e dëshmisë, me të cilën njeriu bëhet musliman, veçon robërimin si një…

Continue reading
Close